Βιογραφικό

Η Νίκη Φούντα γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Βόνιτσα.

Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οικολογική/ Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Αφού εργάστηκε σε πανεπιστημιακά προγράμματα στην γείτονα χώρα, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δούλεψε ως συνεργάτης σε μεγάλα αρχιτεκτονικά/μελετητικά γραφεία (Αλέξανδρος Τομπάζης, pps engineering), ενώ παράλληλα απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Περιβάλλοντος. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση – Master in Public Policy & Public Management- από τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού από το 2016 έως σήμερα.

Κατέχει, ακόμα, πτυχίο Δημοσίων Σχέσεων (ΕΕΔΕ, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων), Ανωτέρας Βιολιού, Αρμονίας της Μουσικής, Ιστιοπλοΐας και Κλασσικού Χορού.

Από το 2007 διατηρεί γραφεία αρχιτεκτονικών μελετών σε Αθήνα, Βόνιτσα και Γιάννενα με εξειδίκευση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Τον Μάιο του 2012, την πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα, εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, όπως και στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Η μετέπειτα κοινοβουλευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών της Βουλής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων. Τον Δεκέμβρη του 2014 ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς.Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 είναι υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Δεν εκλέγεται, μιας και το Ποτάμι δεν κερδίζει έδρα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι παντρεμένη από το 2017 και μητέρα ενός παιδιού.